Karniyarik - Met vlees gevulde aubergines, ook wel bekend als "gespleten buik" in het Turks, is een populair en heerlijk gerecht dat zijn oorsprong vindt in het Ottomaanse Rijk.
Manti is een bijzonder gerecht uit Turkije: kleine, met lamsvlees gevulde dumplings, overgoten met sauzen
Turks platbrood of pizza met dunne knapperige korst en perfect gekruide vleestopping.
Köfte is een wijdverbreid Turks vleesgerecht dat ontstond rond 1500 in het Ottomaanse Rijk.
Joop Braakhekke, Chef-Kok
Hünkâr Beğendi is een Turks gerecht van gegrild lamsvlees op een romige auberginesaus. Het heeft een rijke, rokerige smaak en is een traditioneel, koninklijk gerecht uit de Ottomaanse keuken.
Turkse linzenkofte van rode linzen, bulgur, kruiden en citroensap. Serveer op sla met citroenpartjes. Simpel, gezond en lekker!
Als je op zoek bent naar een uniek, smaakvol en leuk snackidee of dinerrecept, dan zijn deze Yaprak Sarma, Turkse Vegetarische Gevulde Druivenbladeren of Dolmas perfect voor jou!