Turkse

Karniyarik (Gevulde Aubergines)

Karniyarik (Gevulde Aubergines)

Karniyarik (gevulde aubergines)

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 aubergines
  • 1 groene peper
  • 1 rode peper
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 grote ui
  • tomatenpuree
  • peterselie
  • zwarte peper
  • zout
  • zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze
Was de aubergines. Snij aan één zijde een diepe snee van de ene kant naar de andere kant tot ongeveer 1,5 cm van de rand. Doe het rundergehakt in een pan en laat het losbakken. Rasp de ui en voeg deze bi het gehakt zodat het zachtjes kaan meebakken. Voeg nadien de gepelde tomaten erbij en roer alles goed door elkaar. Doe er 2 teentjes geperste knoflook, peper, zout, 2,5 eetlepels tomatenpuree bij en blijf goed roeren. Als alles gaar is voeg je er nadien de fijn gesneden peterselie bij. Giet zonnebloemolie in een pan en laat het goed warm worden. Droog de aubergines af en doe ze in de hete olie, zorg ervoor dat beide kanten goed gebakken zijn. Als alle kanten goed gaar zijn doe je deze in een ovenschaal met de snee die je erin hebt gemaakt aan de bovenkant. Met behulp van 2 vorken kun je die snee in de breedte open maken zodat je, als het ware, een bootje hebt. Vul deze met de gehaktvulling en giet nadien een beetje kokend water in de schaal. Afhankelijk naar u keuze kan u hier ook zout of tomatenpuree toevoegen. Plaats het in de oven en laat het 20 tot 30 minuten hierin op 100 graden. Eet smakelijk!!