Lahmacun, Lahmajun of Lahmadjo is een platbrood uit het Midden-Oosten, belegd met gehakt, gehakte groenten en kruiden, waaronder uien, knoflook, tomaten, rode paprika en peterselie, op smaak gebracht met kruiden zoals chilipeper en paprika, en vervolgens gebakken.
Ingrediënten (6 personen)
Voor het deeg:
Voor de vulling:
Bereiding van het gehakt:
Snijd de ui, paprika, peterselie en tomaat in kleine stukjes. Doe dit in de blender. Voeg het mengsel van groente toe aan het gehakt. Voeg hierbij ook de tomatenpuree en de zonnebloemolie toe. Strooi het zout en rode peper over het gehakt heen. Giet het water bij het gehakt in de kom. Meng alles in de kom met elkaar door te kneden.
Bereiding van het deeg:
Doe het meel, margarine, gist, zout, water, melk en suiker in een kom. Meng alle ingrediënten door te kneden totdat het deeg een mooie ronde vorm heeft gekregen. Bedek het deeg (met een zak of doekje) en laat het rijzen voor 30 minuten.
Bereiding van de lahmacun:
Neem bolletjes deeg en rol deze uit met een deegroller. Smeer wat van het gehakt over het deeg heen. Laat de Lahmacun in een pizzapan of grill klaar worden. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Als je geen van deze hebt, hoor je de pizza in een voorverwarmde (elektrische) oven op 220 graden te leggen. De pizza is klaar wanneer de bodem en zijkanten gaar zijn.