Vegetarisch

Sarma

Sarma

Sarma (druivenbladeren of wijnbladeren gevuld met rijst)

Ze zitten boordevol verrukkelijke mediterrane smaken en een unieke kruidenmix die elke hap beter maakt dan de vorige!

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gram rijst
  • 400 gram wijnbladeren/druivenbladeren
  • 400 gram gehakt
  • 400 gram rundergehakt
  • 4 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • Turkse paprikapoeder
  • zwarte peper
  • Citroenzuur
  • Zonnebloemolie

Bereidingswijze
Was al je ingrediënten. Doe alle schoongemaakte en gesneden ingrediënten bij elkaar in een kom, met uitzondering van de druivenbladeren en de citroenen.  Meng dit tot een compacte massa.  Week de druivenbladeren 30 min in een schaal met water. Leg een druivenblad met de onderkant (ruwe kant) naar boven gericht en het steeltje naar beneden gericht op een plank.  Leg een ruime theelepel van het mengsel op het druivenblad en rol dit strak in. Vouw hiervoor eerst de onderkant van het blad naar boven en vouw daarna de zijkanten naar binnen en rol de rest van het blad op.  Leg de rolletjes strak langs elkaar in de pan. Vul de pan met water totdat de rolletjes bijna onder water staan.  Pers de citroenen uit en voeg het sap toe aan het water.  eventueel afdekken met een zwaar bord om te voorkomen dat de rolletjes opengaan tijdens het koken.  Laat de rolletjes op een zacht vuurtje gaar koken in ongeveer 60 minuten.  De Sarma is gaar op het moment dat het druivenblad zacht is. Eet smakelijk!!