
Ingrediënten
- 1 kop (ongeveer 200 g) rode linzen
- 1/2 kop (ongeveer 100 g) fijne bulgur
- 2 1/2 kop (ongeveer 625 ml) water
- 1 ui, fijngehakt
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel paprikapuree (optioneel, of gebruik extra tomatenpuree)
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- 1/4 kop (ongeveer 10 g) peterselie, fijngehakt
- 2-3 bosuitjes, fijngehakt
- Sap van 1 citroen
Voor serveren:
- Sla (bijvoorbeeld romaine of ijsbergsla)
- Citroenpartjes
Bereiding
Linzen koken:
- Spoel de linzen en breng ze samen met 2 1/2 kop water aan de kook.
- Laat de linzen zacht koken totdat ze uit elkaar vallen (ongeveer 10-15 minuten).
Uiensaus maken:
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui tot deze zacht en glazig is.
- Voeg de tomatenpuree, paprikapuree (indien gebruikt), komijn en paprikapoeder toe. Bak het geheel nog 1-2 minuten, zodat de smaken vrijkomen.
Meng alles:
- Voeg het uiensausmengsel toe aan de linzen en bulgur. Roer goed door tot een egaal mengsel.
- Meng vervolgens het citroensap, de fijngehakte peterselie en de bosuitjes erdoor. Laat het mengsel kort afkoelen zodat het gemakkelijker te hanteren is.
Vorm koekjes:
- Neem een handvol van het mengsel en vorm er ovale of licht afgeplatte hapjes van.
Serveer:
- Leg de linzenköfte op slabladeren en serveer ze met partjes citroen.