Linzenköfte

Linzenköfte

Ingrediënten

  • 1 kop (ongeveer 200 g) rode linzen
  • 1/2 kop (ongeveer 100 g) fijne bulgur
  • 2 1/2 kop (ongeveer 625 ml) water
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel paprikapuree (optioneel, of gebruik extra tomatenpuree)
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 1/4 kop (ongeveer 10 g) peterselie, fijngehakt
  • 2-3 bosuitjes, fijngehakt
  • Sap van 1 citroen

Voor serveren:

  • Sla (bijvoorbeeld romaine of ijsbergsla)
  • Citroenpartjes

Bereiding

Linzen koken:

  • Spoel de linzen en breng ze samen met 2 1/2 kop water aan de kook.
  • Laat de linzen zacht koken totdat ze uit elkaar vallen (ongeveer 10-15 minuten).

Uiensaus maken:

  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui tot deze zacht en glazig is.
  • Voeg de tomatenpuree, paprikapuree (indien gebruikt), komijn en paprikapoeder toe. Bak het geheel nog 1-2 minuten, zodat de smaken vrijkomen.

Meng alles:

  • Voeg het uiensausmengsel toe aan de linzen en bulgur. Roer goed door tot een egaal mengsel.
  • Meng vervolgens het citroensap, de fijngehakte peterselie en de bosuitjes erdoor. Laat het mengsel kort afkoelen zodat het gemakkelijker te hanteren is.


Vorm koekjes:

  • Neem een handvol van het mengsel en vorm er ovale of licht afgeplatte hapjes van.

Serveer:

  • Leg de linzenköfte op slabladeren en serveer ze met partjes citroen.